מי דואג לניקוי מנדפים וארובות בבתי מלון?

בתי מלון זקוקים לפעולות תחזוקה קבועות הכוללות ניקוי מנדפים וארובות. הניקוי מתבצע בחדרי האוכל של בתי המלון כדי למנוע הצטברות של לכלוך ושומן. בעזרת ניקוי יסודי ניתן לצמצם משמעותית את הסיכוי לדליקה או שריפה. בבתי מלון עובדים עם מטבחים גדולים באינטנסיביות גבוהה ולכן שירותי ניקיון בסיסיים אינם מספיקים.

ניקוי מנדפים וארובות מה קובע החוק? 

בתי מלון

בתי מלון

התקן בישראל קובע כי כל עסק המפעיל מטבח תעשייתי חייב לדאוג לשירותי ניקוי מנדפים וארובות אחת לשנה. תקן זה תקף גם לגבי בתי מלון והוא מתייחס למספר נושאים:

  • ניקוי בהתאמה לתקנות כיבוי אש ודרישות חברות הביטוח
  • החדרת מסיר שומנים תעשייתי מוקצף למערכת הנידוף
  • הסרת שומן בעזרת קיטור בלחץ גבוה
  • שמירה על סטנדרטים גבוהים של בטיחות
  • ניקוי תקרות מנדפות
  • החלפת מסננים

השירות בבתי מלון מבוצע אחת לשנה או לפי הצורך על ידי בעלי מקצוע עם רישיון. יש בתי מלון בהם השירות מוזמן אחת לשלושה חודשים או אפילו אחת לחודש, בהתאם לתדירות הבישולים והעבודה. בבתי מלון עמוסים או בתקופת החגים לדוגמא ניתן לזהות פעולות בסיסיות של ניקוי מנדפים וארובות כחלק בלתי נפרד מהשגרה.

מה מיוחד במטבח של בתי מלון?

מלבד האמור לעיל והיקף הבישול במטבחים של בתי מלון, הניקוי חשוב גם בהיבטים בריאותיים והיגייניים. בתי מלון לא יכולים להרשות לעצמם לוותר על הניקוי של המנדפים הממוקמים מעל איזורי הבישול, הטיגון והאפייה. מטרת המנדפים היא לשאוב את העשן והאדים ולכן הם מכילים שומן רב המצטבר בארובה. השומן עלול להידלק, לטפטף על איזורי הבישול ולהפריע לכל מי שנמצא במלון.

לסיכום, ניקוי מנדפים וארובות הוא חלק מהתחזוקה התקופתית הנדרשת בבתי המלון. הניקוי מבוצע לפי תקן, מייעל את עבודת המנדפים ומונע נזקים בטיחותיים, בריאותיים וסביבתיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *